Sivut

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevätmuuttajat ilon aiheena!


Kevään merkkejä ovat kaikki ne "kevääntuojalinnut", joita joka päivä havaitsee tuolla ulkosalla.

Eilen todella vaihtelevasta aurinkoisesta ja lumituiskusta huolimatta näin ensimmäistä kertaa muutaman minulle tärkeän kevätmuuttajan.

Yksi niistä oli torpan pihalla 'tik-tik-tik' -lauluaan laulava punarintauros (Erithacus rubecula). Kuvaaminen omalla kameralla ei onnistunut, mutta lainasin muutaman upean kuvan googlesta.

Kuva lainattu forsblom.1g.fi

Kuvahaun tulos haulle punarinta
















Eilen saapasteli myös yhdellä pellolla komea kurkipariskunta (Grus grus) . Ne ovat tulleet samalle pellolle jo vuosia. Aina niiden paluuta odottaa ja pelkää, että jotakin olisi sattunut ja toinen tai molemmat olisivat poissa.

Kuva lainattu Kainuun Luontokuvilta.
Kuvahaun tulos haulle kurki

Töyhtöhyyppiä (Vanellus vanellus) on jo näkynyt useita päiviä. Ne olivat ilmeisesti ensimmäiset ei-pihalinnut, jonka tyttäreni pienenä tunnisti 'Tofsvipa'.
Kuva lainattu Suomen Luontokuvilta.
KKuvahaun tulos haulle töyhtöhyyppä




2 kommenttia:

  1. Kaikenlaista siipiveikkoa alkaa olla liikkeellä ;)
    Suloinen punarinta on myös meidän pihan vakituinen kävijä.
    Viime kesänä se pesi jossain tässä lähellä koska se
    näyttäytyi koko kesän ajan.
    -Kirsi-

    VastaaPoista
  2. Samoja kavereita näkyi meidänkin mökillä, pääsiäisenä. Aikaisin aamulla ulkohuonereissulla kurki lensi yli niin alhaalla, että ihan oikeasti kuulin siipien suhinan.
    Jari kaatoi puita mökin vierestä ja ilmeiseti meni punarintojen tuttu kotikolo piiloon, kun pyörivät hädissään ympärillä ja etsivät jotain. Googletin, että ne tekevät pesän maahan, koloihin.

    VastaaPoista