Sivut

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Maatiaiskanojeni pääsiäisateria!

Pientä herkuttelua meidän neljälle kanalle ja Yrjänä-kukolle on kiehumassa liedellä.

Menu koostuu makaronipadasta, joka on höystetty porkkanan ja lantun kuorilla, tuoreparsan pätkillä sekä kuorilla, maustamattomalla tuorejuustolla, tomaattipyreellä.

Tiedän, että tämä herkku uppoaa niihin vauhdilla. Muutenkin teen aina ns. kanapuuroa niille kaikesta ruoan- ja raaka-aineiden tähteistä. Saavat ne kyllä vähän kanarehuakin, mutta mieluiten ne syövät tätä "kotiruokaa".
Parempi siis kierrättää hyvät tähteet eli "raaka-aineet" ensin kanalan kautta muniksi ja sitten kompostoida jäännökset muhevaksi mullaksi.

Pimeän talvikauden jälkeen munintakin on taas piristynyt - kukin kana munii munan päivässä ja pitävät joka 7. päivän lepoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti