Sivut

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Sitrussuukko - on se vaan niin hyvää!

Brunbergin Suukot ovat ihan parasta. Tämä sitruuna-limemaku on viedä kielen mennessään ja siksi pääsiäiseksi hankittu rasia tyhjeni uhkaavasti.

Meillä näitä herkkuja on aina ollut tarjolla kahvipöydässä. Mokka on suurin suosikkini.


 Brunbergin makeistehdas Porvoossa on valmistanut Suukkoja jo vuodesta 1951. Alkujaan Hellas valmisti niitä jo 1920-luvulla. Makuina Suukoissa oli mansikka, vanilja, mokka ja toffee alunperin. Nyt saatavilla on myös kausimakuja vaikka joulunajan karpalo-puolukka ja nyt pääsiäisen kunniaksi sitruuna-lime.

Suomessa makeista on kutsuttu neekerinsuukoksi tai -pusuksi vanhempaa perua olevan saksankielisen nimityksen Negerkuß, perusteella. Nimi muutetiin yleisen mielipiteen vuoksi vuonna 2001 Brunbergin suukoksi.

Suukko on ympäri maailmaa eri nimillä tunnettu makeinen, jonka alkuperä juontuu juutalaiseen  kremboon.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti