Sivut

perjantai 23. joulukuuta 2016

"Joulukuusivarkaissa"

Omalla luvalla koiran kanssa kuusta oltiin hakemassa. Isännältä ei lupaa herunut, koska muutama vuosi sitten kaksi koiraa ja kissat kaatoivat koko kuusi- koreuden pariin kertaan ja neulasia löytyi vielä juhannuksenakin.

Päivän pituus on niin lyhyt, ettei joulukuusen hakuun voi kauas mennä. Joten ihan tuohon hevoslaitumen taakse liukasteltiin koiran kanssa. Tovi siinä tuumailtiin ja ihmeteltiin - ei tahtonut nähdä metsää puilta eikä sopivaa puuta metsältä.

Mutta sieltähän se sorjaoksainen metsäkuusi löytyi sen verran kaukaa aidan takaa, ettei hepat olleet päässeet siihen käsiksi. Vähän se vaikuttaa toispuoleiselta, mutta ei todellakaan haittaa, koska seinän viereen se kuitenkin tulee torpan kammarissa. Ja sitten vain sahaamaan.



Nyt "vihreä neito" seisoo ylväästi kammarissa vanhanaikaisessa kuusenjalassa ja odottaa jo jännittyneenä huomista pukemista joulujuhla-asuun. Toivottavasti ei jännitykseltään pudota neulasiaan jo ensimmäisenä yönä.











4 kommenttia:

  1. Kiitos samoin myös sinne teille! Levätään ja syödään hyvin =)

    VastaaPoista
  2. Komea joulukuusi teillä, sopii pystymuurin viereen hyvin.
    Löysin blogisi ja kiinnostuin lukemaan sitä, näin täällä sinulla erilaisia suomalaisia maljakoita, ihania. Laitoin itseni lukijaksi tänne, samalla laitan blogisi seurantaan Blogit.fi
    Käythän tutustumassa blogiini ja laita samalla lukijaksi ja laita myös Blogit.fi blogini seurantaan. Näin löytyy uusia blogeja sekä tuttuja.

    VastaaPoista
  3. Kiitos viestistäsi. Katselin leipomuksiasi vesi kielellä. Nuo lusikkaleivät ovat todella ihania - en vaan jaksa niitä väkertää =)
    Olet nyt listallani =)

    VastaaPoista