Sivut

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Hätäisen emännän porkkanalaatikko

Joka vuosi tuntuu, että aika käy vähiin jouluruokien valmisteluissa. Perinteisen laatikot ja kinkun kastikkeineen haluan ehdottomasti tehdä itse. Muita juhlapöydän herkkuja voi sitten hankkia valmiina tuotteina.

Sain mielestäni todellisen neronleimauksen!

Mitä turhaan keitellä tuntitolkulla riisipuuroa porkkanalaatikkoon, kun sopivan määrän voi ostaa marketistakin valmiina - aamupuuroksi tai välipalaksi tarkoitetun.

Siis kilo porkkanoita kuorittuina ja paloiteltuina kattilaan, soseeksi noin 20 min. sisällä. Sekaan puuro, muna, suola, inkivääri, kerma ja siirappi sekä veitsenkärjellinen jauhettua valkopippuria. Pinnalle korppujauhot ja voita nokareina.
JA SE ON SIINÄ. Ei kauan nokka tuhissut.

Määrästä tuli ihan sopivasti torpan porukalle -1,5litran vuoka täyteen kiehumisvaroineen.






.





2 kommenttia:

  1. Hieno idea. Porkkanalaatikon tekemisessä ikävin vaihe on nimenomaan riisipuuro osuus - tänään siis kaupasta valmista riisipuuroa!! Olen ostanut jo vuosia porkkana -, ja lanttusoseenkin valmiina. Laiskan kokin vinkkejä?

    VastaaPoista
  2. Laiska tai hätäinen - kaikki käy, kunhan hommat sujuu =)

    VastaaPoista