Sivut

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Vinttigallerian aarteita: Festivo-kynttilänjalat sinisenä

Tälläisiä Timo Sarpanevan Festivo -kynttilänjälkoja en tiennyt edes olevankaan ennenkuin ystävätär niistä minua valisti.
Nyt kirpparilla oli pitkästä aikaa myynnissä sininen Festivo ja se tarttui mukaan torpan lasivitriiniin yksisolmuisen pariksi. Siniseen sarjaan kuuluu 1-, 2- ja 3-solmuiset kynttilänjalat. Varsinaisesti malli on vuodelta 1967, mutta näitä sinisiä on tietääkseni valmistettu vain vuonna 1994. Festivo-kynttilänjalat valmistetaan rosolasitekniikalla, joka oli erityisen suosittu 1960- ja 1970-luvuilla. Kynttilänjalat ovat olleet kirkkaasta lasista valmistettuna tuotannossa vuodesta 1967 lähtien ja ovat suomalaiskotien kiistaton klassikko.
Sinisten Festivoiden hinnat ovat korkeampia kuin kirkkaasta lasimassasta valmistettujen. Kolmen erikorkuisen sarjasta pyydetään jopa huikeat 240euroa netissä - en tiedä menevätkö sillä hinnalla kaupaksi. 






4 kommenttia:

  1. Meillekin kotiutui vuodenvaihteessa muutama kirkas Festivo. Olen metsästänyt puuttuvaa 1 -solmuista kirppareilta ja huomannut, että kirkkaiden nettikirpparihinnat ovat noin 10 euroa/solmu. Sinisiä ole nähnyt vain kuvissa ja en tiennytkään, että niitä on kolmea eri kokoa. Kauniita ovat, kirkkaat ja siniset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinisiä ovat kuin Suomen kirkas taivas. Saman huomion olen tehnyt myös noiden kirkkaiden Festivoiden hinnasta että 10 euroa/solmu.

      Poista
  2. On mennyt Siniset kaupaksi tuohon huikeaan hintaan

    VastaaPoista