Sivut

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Remontoinnin riemuja ja raivoja

Torppaan on joskus 1970-luvulla rakennettu se pikkuinen wc. Rakennusteknisesti se on tarvinnut jonkin huohotinputken vietäväksi joko katon välitilaan tai sen läpi. Katolle viety ulosvienti oli huonosti rakennettu ja nyt ajansaatossa tiivistykset elähtäneet. Nyt sitten rankkasateella huomasin, että yläkerran ulkokomeron lattialla on lätäkkö ja putkea pitkin helmeilee vettä. VOI HITSI!

Sain heti sunnuntainakin luottotimpurin kiinni ja sain hyvät neuvot ensiavuksi, vaikka katolle en kyllä suostunut menemään. Ja maanantaina soitto vakuutusyhtiöön.

Purkuhommiahan siitä sitten kehrääntyi - taas kerran, mutta ei auta. Jos positiivisesti ajattelisi, niin sittenhän ei tarvitse huolestua vähään aikaan samasta asiasta. Sillä timpurin korjaamisiin voi aina luottaa.

Tältä näytti ja näyttää purkutyön jälkeen...

 Lattialle tullut vettä ja on ilmeisesti tullut jo jonkin aikaa

 Ulosvienti välikatolle. Siinäkin näkyy jo kosteutta imeytyneenä lautaan

Koko lattia purettuna. Siellä alla ovat rotat ja hiiret viettäneet juhliaan. Onneksi kosteus on pysähtynyt lattialevyyn ja lasivillat ja koolaukset olivat kuivia


2 kommenttia:

  1. Sattui tämä postaus silmään. Meillä on vanhassa talossa ollut myös veden kanssa haasteita. Saimme ohjattua veden talon alle menemästä ja nyt on toistaiseksi ollut kuivaa. Muualla vesi on päässyt tekemään vahinkoja mutta nyt hirret on vaihdettu. Varmaan teilläkin asiat ovat taas hoidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - nyt on asia hoidettu. Hyvä timpuri purki pois kaikki mikä vaikutti epäilyttävältä, vaihtoi uudet eristeet (puruja), teki katolle ulostuloaukkoon uuden tiiviin "kauluksen" putken ympärille ja muutenkin tarkisti ja kiinnitti putken hyvin paikoilleen. Onneksi isompia vaurioita ei ollut tullut.
      Vakuutushan ei korvaa mitään tälläistä - on kuulemma oma syy.

      Tämä torppa seisoo kallion päällä, joten vesi ei jää pihaan seisomaan. Vielä kun saisi kunnon räystäät ja putket ohjaamaan vedentulon turvallisesti maahan.

      Poista