Suurin osa näistä makeista pikkuluumuista varmasti syödään sellaisenaan tuoreena, mutta ehkä jokunen päätyy tumman rommin ja sokerin kera purkkiin rommiruukuksi odottelemaan valmistumista vaniljajäätelön seuraksi. Nam!
maanantai 5. syyskuuta 2016
Syksyn oman puutarhan luumusatoa 2016
En oikein vieläkään ymmärrä, että omasta torpan puutarhasta voi saada jopa luumuja. Vakituinen asuntomme sijaitsee pohjoisrinteessä, jossa aina tuulee ja tuiskutta eikä kova savimaakaan anna herkille hedelmäpuille armoa.
Suurin osa näistä makeista pikkuluumuista varmasti syödään sellaisenaan tuoreena, mutta ehkä jokunen päätyy tumman rommin ja sokerin kera purkkiin rommiruukuksi odottelemaan valmistumista vaniljajäätelön seuraksi. Nam!
Suurin osa näistä makeista pikkuluumuista varmasti syödään sellaisenaan tuoreena, mutta ehkä jokunen päätyy tumman rommin ja sokerin kera purkkiin rommiruukuksi odottelemaan valmistumista vaniljajäätelön seuraksi. Nam!
lauantai 3. syyskuuta 2016
Oma sauna - paras sauna!
Tältä näyttää uusi pihasauna. On sitä kesän aikana testattu ja koeteltu!
Hyvät löylyt siinä saa ja mieli tyhjentyy arjen harmeista.
Kuvassa saunaa jo testattiin vaikka terassiakaan ei vielä ollut. Sauna rakennettiin vanhan ja hyvän sokkelin päälle. Aiemmin paikalla oli ruma vanha pulpettikattoinen autotalli, joka purettiin pois.
Terassia tuli kaikkiaan noin 30 neliötä, joten tilaa on sisustaa suurempiakin kalusteita tai lisätä ensi kesänä kesäkeittiö saunan kupeeseen.
Onneksi vanha, mutta vahvajuurinen klematis tässä etualalla kesti kaiken rakennustyön ja nyt kurottelee kohti aurinkoa.
Pieni tehoneliöinen pihasaunani odottaa kylpijää...
Hyvät löylyt siinä saa ja mieli tyhjentyy arjen harmeista.
Kuvassa saunaa jo testattiin vaikka terassiakaan ei vielä ollut. Sauna rakennettiin vanhan ja hyvän sokkelin päälle. Aiemmin paikalla oli ruma vanha pulpettikattoinen autotalli, joka purettiin pois.
Terassia tuli kaikkiaan noin 30 neliötä, joten tilaa on sisustaa suurempiakin kalusteita tai lisätä ensi kesänä kesäkeittiö saunan kupeeseen.
Onneksi vanha, mutta vahvajuurinen klematis tässä etualalla kesti kaiken rakennustyön ja nyt kurottelee kohti aurinkoa.
Pieni tehoneliöinen pihasaunani odottaa kylpijää...
perjantai 2. syyskuuta 2016
Puolukoita metsät punaisenaan
Tämä vuosi näyttää olevan todella marjaisa. Kaikkia puutarhamarjoja on tullut pakastettua runsaasti ja samoin tehtyä höyrymehuakin.
Mustikoita tuli kerättyä vain muutama litra, koska inhoan sitä hommaa; hyttysiä ja paarmoja sekä yleensä helteistä säätä.
Nyt ovat vuorossa puolukat. Onneksi ehdin poimia viime viikonloppuna melkein sangollisen puolukoita ja nyt on mistä tehdä tuttuja juttuja ja kokeilla jotain vähän vieraampaakin.
Äiti teki aina silloin tällöin lapsuudessa joko puolukoista tai karpaloista uuttamalla kauniin kirkasta ja kirpeää mehua. Ei se tainnut olla ihan parasta lasten mieleen ja nyt aikuisena ymmärrän, että taidettiin sitä tehdä "lantringiksi" aikuisten juomiin vaikka vodkan sekaan.
Ajattelin itsekin kokeilla pitkästä aikaa tätä sitruunahapolla uuttamalla valmistettavaa puolukkamehua. Pari päivää seos saa muhia jääkaapissa ja sitten huolellinen siivilöinti ja sokerin lisääminen. Sitten pullottaminen tai pakastaminen jos aikoo säilyttää pidempään.
Tuskin jaksan odottaa...
Mustikoita tuli kerättyä vain muutama litra, koska inhoan sitä hommaa; hyttysiä ja paarmoja sekä yleensä helteistä säätä.
Nyt ovat vuorossa puolukat. Onneksi ehdin poimia viime viikonloppuna melkein sangollisen puolukoita ja nyt on mistä tehdä tuttuja juttuja ja kokeilla jotain vähän vieraampaakin.
Äiti teki aina silloin tällöin lapsuudessa joko puolukoista tai karpaloista uuttamalla kauniin kirkasta ja kirpeää mehua. Ei se tainnut olla ihan parasta lasten mieleen ja nyt aikuisena ymmärrän, että taidettiin sitä tehdä "lantringiksi" aikuisten juomiin vaikka vodkan sekaan.
Ajattelin itsekin kokeilla pitkästä aikaa tätä sitruunahapolla uuttamalla valmistettavaa puolukkamehua. Pari päivää seos saa muhia jääkaapissa ja sitten huolellinen siivilöinti ja sokerin lisääminen. Sitten pullottaminen tai pakastaminen jos aikoo säilyttää pidempään.
Tuskin jaksan odottaa...
keskiviikko 27. heinäkuuta 2016
Mustikkapiirakkaa ja kylmää maitoa
Tätä herkkua ei voita mikään!
Perinteinen hyvään pullataikinaan tehty mustikkapiirakka ja kylmää maitoa. Mustikat omasta metsästä, omin käsin poimittu ja hyttysiä syötetty siinä samalla.
Yksinkertaisista asioista on iloa nauttia.
Näihin kahteen lasivuokaan riittää 2,5dl:n pullataikina ja reilu litra mustikoita sokerilla ja ehkä vähän perunajauholla höystettynä.
Perinteinen hyvään pullataikinaan tehty mustikkapiirakka ja kylmää maitoa. Mustikat omasta metsästä, omin käsin poimittu ja hyttysiä syötetty siinä samalla.
Yksinkertaisista asioista on iloa nauttia.
lauantai 16. heinäkuuta 2016
Torpan uusi asukas: Ahti-Katti
Ei se ole torppa eikä mikään ellei ole kissaa!
Nyt on Erikasmäessäkin oma hiirikissansa Ahti-Katti. Nimensä kisu on saanut torpan vuorossaan toisen entisen isännän mukaan.
Tämä pieni kaveri on joka paikassa kuin kotonaan eikä turhia hötkyile. Mutta leikkiä se osaa ja rakastaa vastalypsettyä kutunmaitoa.
Toivottavasti Ahti-Katista kehittyy iso ja riski kyläkolli.
Nyt on Erikasmäessäkin oma hiirikissansa Ahti-Katti. Nimensä kisu on saanut torpan vuorossaan toisen entisen isännän mukaan.
Tämä pieni kaveri on joka paikassa kuin kotonaan eikä turhia hötkyile. Mutta leikkiä se osaa ja rakastaa vastalypsettyä kutunmaitoa.
Toivottavasti Ahti-Katista kehittyy iso ja riski kyläkolli.
maanantai 13. kesäkuuta 2016
Kammarissa ollaan valmiita
Avoimet ovet sujuivat hienosti ja vieraita riitti niin, että pienen torpan tilat täyttyivät kiitettävästi.
Kiitos kaikille kävijöille vierailusta ja kiinnostuksesta maljakkonäyttelyä kohtaan!
Kuvassa alakerran kammari valmiina ottamaan vastaan päivien vieraita.
Kiitos kaikille kävijöille vierailusta ja kiinnostuksesta maljakkonäyttelyä kohtaan!
Kuvassa alakerran kammari valmiina ottamaan vastaan päivien vieraita.
torstai 9. kesäkuuta 2016
Erikasmäen Torpassa Avoimet Ovet 11. - 12.6.2016 klo 11-15
Osoitteessa Mäntytie 1, Pyhtään kirkonkylä
Sisälle pääsee katselemaan remontointia ja sen edistymistä Home stay -toimintaa varten. Puutarha on vielä ihan villinä rehoittava, mutta ei se haittaa.
Pop Up Retro-Cafe kanttiinista voi ostaa 1970-luvun leivonnaisia, kahvia ja muita virvokkeita heti nautittavaksi tai kotiinvietäväksi.
Sekä isompaan nälkään valmistuu sopuhintaan kylmäsavulohi-kasviskeittoa sekä kermaista kana-kasviskeittoa leipäpöydän kera.
Lasten ilona torpan pihalla on karitsoita, vuohipariskunta Martta ja Väinö sekä kananuorikoita, jos vain ehtivät sopivaan ikään.
Vinttigalleriaan voi mennä herkistelemään lapsuusmuistoja maljakoiden joukkoon tai muuten vaan katsella niiden kirjoa. On niitä "muutama" esillä =) ja jos minulla on kaksi samanlaista niin joutaa toinen myyntiinkin.
Mikäli kiinnostuit - kysele tarkempaa ajo-ohjetta ja tule paikalle!
Vain tunnin ajomatka Helsingistä itään päin.
Tässä aluksi muutama Tamara Aladin ja Ulla-Maija Vikmankin....
Sisälle pääsee katselemaan remontointia ja sen edistymistä Home stay -toimintaa varten. Puutarha on vielä ihan villinä rehoittava, mutta ei se haittaa.
Pop Up Retro-Cafe kanttiinista voi ostaa 1970-luvun leivonnaisia, kahvia ja muita virvokkeita heti nautittavaksi tai kotiinvietäväksi.
Sekä isompaan nälkään valmistuu sopuhintaan kylmäsavulohi-kasviskeittoa sekä kermaista kana-kasviskeittoa leipäpöydän kera.
Lasten ilona torpan pihalla on karitsoita, vuohipariskunta Martta ja Väinö sekä kananuorikoita, jos vain ehtivät sopivaan ikään.
Vinttigalleriaan voi mennä herkistelemään lapsuusmuistoja maljakoiden joukkoon tai muuten vaan katsella niiden kirjoa. On niitä "muutama" esillä =) ja jos minulla on kaksi samanlaista niin joutaa toinen myyntiinkin.
Mikäli kiinnostuit - kysele tarkempaa ajo-ohjetta ja tule paikalle!
Vain tunnin ajomatka Helsingistä itään päin.
Tässä aluksi muutama Tamara Aladin ja Ulla-Maija Vikmankin....
Welcome to visit Erikasmäki Cottage "Open Door" -Day11.- 12.6.2016
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)