Sivut

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Viinirypäleen rankoja...

Eilen kävin kaupungissa kaupoilla ja aina tarttuu jotain mukaan tuomisina torpalle. Tälläkertaa poistomyynnissä oli viinirypäleen rankoja ruukkutaimina, joiden pitäisi talvehtia jopa -30 asteessa ja viihtyä myös lämpimässä + 30 asteen helteessä. Rangat olivat aika ohuita, heiveröisiä ja lähes lehdettömiä. Sellaisia ne kai ovatkin tähän aikaan vuodesta.

Enpä tiedä mitään viinirypäleiden kasvattamisesta, mutta ajattelin kokeilla. Tarjouksessa oli kaksi kappaletta alle kympin ja lisäksi ystävällinen myyjä antoi vielä yhden kaupantekijäisiksi.

Tänään vein rangat mökille ja istutin suurempaan ruukkuun kaikki kolme yhdessä. Ajattelin yrittää talvettaa niitä maakellarin uumenissa. Tuossa jo vähän parhaat päivänsä nähneessä ja remonttia odottavassa maakellarissa on kolme peräkkäistä huonetta; tuulikaappi, pieni keskikomero ja isompi noin 6-7 neliön varsinainen kellariosa. Sinne takaosaan sen ruukun vein.
Jos talvesta tulee mahdottoman kylmä, on siellä kellarinosassa edellisen omistajan asentama pakkasvahti pitämässä tilan ainakin +/- nollassa. Keväällä sitten pääsevät muhevaan hevonpaskalla höystettyyn multaan, niin katsotaan miten menestyvät.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti