Sivut

perjantai 23. syyskuuta 2016

Harlamovski - kotipuutarhan luotettava omenapuu


Kun muutin mieheni kotitilalle vuosia sitten, istutin keittiön ikkunan läheisyyteen ensimmäisen oman omenapuuni. Isäni kehoituksesta valitsin Harlamovski. Eikä ole tarvinnut katua! Puu tuottaa joka toinen vuosi kuten usein muutkin hedelmäpuut uskomattoman ison sadon, niin että oksat tuskin jaksavat omenamäärää kantaa.
Kuvan suurempi omena painaa 248g ja pienempi 241g, joten eivät todellakaan kalpene tuontiomenoille - ei koossa eikä laadussa.

Harlamovski sopii omenapiirakoihin, hilloihin ja tuoremehuihin happamana omenana.

Viime syksynä istutin myös tänne torpalle ensimmäiseksi omenapuukseni Harlamovskin neljän muun vanhan puun joukkoon. Toivottavasti saan siitä toisen yhtä luotettavan omenantuottajan.

 Malus domestica 'Harlamovski' viihtyy I-V vyöhykkeellä aurinkoisessa tai puolivarjoisessa paikassa. Se kuuluu syyslajikkeisiin. Omenat ovat suurehkoja, lieriömäisiä ja päistään litistyneitä. Pohjaväri on kellertävä ja punainen peiteväri näkyy runsaina juovina. Omenan malto on kiinteä ja maku mehukkaanhappoinen. Aikainen ja runsas sato säilyy varastossa 1-2kk. Harlamovski on erinomainen talousomena.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti