Sivut

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vinttigallerian aarteita; Andreas Alariesto nro 6 Lapinkylä talvitunnelmissa

Ensin ihan sattumalta lainasin kirjastosta Andreas Alarieston Lapinkuvat -kirjan ja sitten hankin jo kirpparilta oman. Jotain perin juurin koukuttavaa on katsella noita naivistisia kuvia. Samalla tavalla koukuttavat kuin Mauri Kunnaksen Koiramäki -kuvituksetkin. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ennenaikaisesta elämästä Lapissa lapinkansan parissa.

Tällainen hamstraaja ja keräilijä ei kauaa aikaillut, kun jo etsin kirppareilta ja netistä Arabian pikkulautasia, joissa on Alarieston Lappi -kuvituksia. Tästä se siis alkaa 53 kappaleen pikkuisen serikuvallisen pikkulautasen metsästys. Auts - mitähän tämäkin taas kustantaa!

Kaikissa lautasissa pitäisi Alarieston signeeraus, Arabian leima, taulun nimi suomeksi, ruotsiksi, saksaksi ja englanniksi ja järjestysnumerointi.

Ensimmäiset pikkulautaset ovat vuodelta 1980 ja hauskasti numerointi alkaakin vasta numerosta 6. Sen nimi on Lapinkylä talvitunnelmissa.


2 kommenttia:

  1. Keräilijäsieluni tunnistaa tunteen, kun innostuu jostain tuolla tavalla :). Olipa kiva, kun löytyi tällainen kiva blogi, ihmeellistä, etten ole aiemmin tänne löytänyt tietäni!

    VastaaPoista
  2. Hei Pilvi! Kiva, kun löysit minut ja jaat harrastukseni keräilystä. Paljon on tapahtunut ja mukavia löytöjä olen tehnyt lisää kirppareilta.
    Pitää nyt vaan saada aikaiseksi päivityksiä ja kuvia.

    VastaaPoista