Sivut

tiistai 4. lokakuuta 2016

Keittiössä koko ikänsä - aina oppii jotain uutta!

Pikkusisko yritti vuosia sitten rautalangasta vääntää isosiskolle, että millaisesta raaka-aineesta perheelleen nyt ruokaa väsää - siellä muutaman tuhannen kilometrin päässä. Ei ollut yhteistä nimeä tuotteelle. Ei ymmärtänyt isosisko - mutta nyt tietää.

Paikallisessa marketissa kiertelen aina, jos on aikaa, hevi-osastolla katselemassa mitä uutuuksia tai uusia lajikkeita tuotteista on kaupan. Sekä mielenkiinnosta että ammatillisestikin kiinnostuneena. Nyt sitten bongasin vieraannäköisen kasviksen, jonka kyltissä luki Eddo. Kilohinta oli rapiat 6,90euroa. Ostin kaksi kappaletta ja katsotaan mitä niistä syntyy. Ei ehkä mitään iso eväspadallista, mutta maistiaisiksi ainakin.Olivat Eddot pieniä, laitoin kuvaan perunan mittasuhteita kuvastamaan. Eddot painoivat noin 80g/kpl

Laitoin myös serkkupojallekin viestiä, että mitä Eddosta tekisi vaikka afrikkalaiseen tapaan - siellä kun tällähetkellä on reissussa. Katsotaan millaisia vinkkejä saan... =)



Netistä selvisi, että tällä juureksella on monta nimeä  -  taro, taaro, dasheen ja cocoyam. Taisi "elefantinkorva" olla lempinimi. Taaro (Colocasia esculenta) on vehkakasvi, jota kasvatetaan kosteilla trooppisilla alueilla ruoaksi tyvimukuloiden vuoksi. Afrikassa ja Oseaniassa taroa käytetään hiilihydraatin lähteenä, ja sitä syödään riisin tai perunan tapaan.



Puutarha-blogista näin, että joku innostunut oli laittanut mukuloita kasvamaan kukkaruukkuun hyvällä menetyksellä. Taidan itsekin hakea pari mukulaa lisää ruukkuviljelykokeiluun.


Vinkkejä ruokaohjeiksi - KIITOS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti